Почетна > Бизнис
Бизнис

Пилоти „Луфтханзе” данас у штрајку

Репрезентативни синдикат који представља пилоте немачке авио-компаније Луфтханза најавио је за данас штрајк након што је менаџмент одбио захтеве за повећање плата.
Фото: Unsplash/tim_denn

Синдикат летачког особља оптужио је компанију Луфтханза да није побољшала своју претходну понуду, „не остављајући пилотима други избор него да ступе у штрајк како би испунили своје захтеве”, преноси АП.

Компанија је саопштила да је понудила линеарну повишицу од 900 евра, што представља повећање од пет одсто за старије пилоте и повећање од 18 одсто онима који су тек започели летачку каријеру.

Синдикат је затражио повећање од 5,5 одсто ове године и аутоматско повећање плата, усклађено са инфлацијом у 2023. години.

Осим тога, пилоти траже нови систем плата и годишњих одмора за који је авио-компанија навела да би повећао трошкове запослених за око 40 одсто, или за око 900 милиона евра за две године.

Због најављеног штрајка пилота Луфтханза отказује све данашње путничке и карго летове из своја два највећа чворишта Франкфурта и Минхена, преноси Танјуг.

Реч је о око 800 летова, а отказивање ће утицати на многе путнике који се враћају по завршетку летњих одмора.

Boing sklopio ugovor vredan do pet milijardi dolara

Преузмите андроид апликацију.