Вероватно сте много пута чули да пре печења или кувања меса са пилетине треба скинути кожу, јер састојци које садржи могу допринети развоју холестерола и подстаћи развој срчаних обољења.
Међутим, недавне студије су показале да је ова препорука погрешна, односно да нема потребе скидати кожу са меса пре него што га поједете.
Штавише, стручњаци са Универзитета Харвард открили су да ова кожица чак може бити корисна за здравље.
Ипак, треба имати на уму да не треба претеривати, а поготово не јести пилетину са кожом сваки дан и то не у великим количинама.
Наиме, пилећа кожа садржи више омега-6 киселина него омега-3 киселина, па може погодовати развоју упале у организму. Зато је добро бити умерен.
Hrana iz mikrotalasne može biti štetna po zdravlje ako se ne pridržavate nekih pravila
Преузмите андроид апликацију.