Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Пикси: Судбина је у нашим рукама

Селектор Драган Стојковић је далеко бољег расположења него пред меч са Бразилом.
Фото: Танјуг/Владимир Спорчић

Селектор Србије уочи меча са Камеруном у понедељак у 11 часова, каже да се нада добром исходу.

На питање каква је ситуација пред меч са Камерунцима, Стојковић је у изјави за РТС рекао да је све далеко боље.

„Мене занима највише, али видим да занима и вас. Видите по мом осмеху. Задовољан сам поготово у последња два дана, после тренинга које смо одрадили под јаким интензитетом где су играчи успели да ураде све што смо тражили. Мене као тренера може само да радује да су важнији играчи за нас у далеко бољој ситуацији него пре Бразила“.

Најавио је да ће сви играчи бити у конкуренцији да почну меч.

„У сваком случају, радује ме да ћу хладне главе моћи да одаберем тим, што није био случај против Бразила. Најгоре за тренера је да вам тим састављају доктори. Надам се да је то прошло. Овог пута ће сви играчи бити у конкуренцији за тим. И Костић и Влаховић, Митровић, Вељковић, Илић… У далеко су бољој позицији“, каже Пикси.

Није желео да отвара карте када је реч о тиму, што је било потпуно очекивано.

„Могуће је да ћемо играти са два шпица. Да причам дан пре меча о томе, било би, не неозбиљно, већ то није пракса. Ниједан тренер вам то неће рећи. Свакако да постоји опција и да почнемо са почнемо са једним, па да завршимо са двојицом шпицева, или обрнуто, да завршимо са класичним нападачем. Иако сви морају да учествују и у нападу и у одбрани. То је потпуно јасно свима“.

На крају, рекао је и о чему се разговарало на том двадесетоминутном састанку са играчима после пораза од Бразила.

„Рекли смо да морамо да дигнемо главу, да није срамота изгубити. Да смо деловали јако коректно иако смо знали да играмо практично без напада. И да смо касније пали после првог гола, тешко је било одбранити се. Била је то анализа целе ситуације, али добро је да смо тај Бразил склонили с дневног реда. Још у априлу, када смо извукли ову групу знали смо да ће се три екипе, Швајцарска, Камерун и ми, борити за то једно место. Зато је добро да је судбина у нашим рукама, ми одлучујемо о себи. То је добро. Зато се радујем. У том неком смислу, причали смо 20 минута, пажња је била како треба, играчи су то потпуно прихватили. Слажемо се у свему, нема нејасних ствари“, закључио је селектор „орлова“.

FMP protiv Igokee nastavio seriju pobeda u ABA ligi

Преузмите андроид апликацију.