Почетна > Србија
Србија

ПИК: Предата изборна листа „Александар Вучић – Војводина не сме да стане“

Представници коалиције „Александар Вучић – Војводина не сме да стане“ предали су Покрајинској изборној комисији (ПИК) изборну листу за учешће на изборима у Војводини који ће се одржати 17. децембра заједно са републичким и локалним.
Фото: Градске инфо

Уз изборну листу „Александар Вучић – Војводина не сме да стане“, достављено је и 7.079 потписа бирача који је подржавају.

Покрајинска изборна комисија је дужна да донесе одлуку о проглашењу изборне листе, која је поднета синоћ, у року од 48 часова.

Избори за Скупштину Војводине расписани су јуче поште је донета одлука о распуштању покрајинског парламента.

Председник Српске напредне странке (СНС) Милош Вучевић изјавио је синоћ, током сакупљања потписа за ту изборну листу у Старој Пазови, да је апсолутно убеђен да ће изборна листа „Александар Вучић – Војводина не сме да стане“ бити победничка листа на покрајинским изборима 17. децембра, иако је, како је рекао, многи потцењују.

„Та листа гарантује равномерни развој Војводине, неотуђивог дела Србије, добар програм, одличне људе, веру у извеснију и сигурнију будућност за овај део Србије, за нашу Војводину“, рекао је Вучевић.

Додао је да зна да је СНС у последњих осам година постигла одличне резултате, али да грађане занима будућност.

„У наредном периоду нудимо даље јачање економије и Војводине, очување њене културне баштине. Очување, на понос свих, њене разноликости, јер то није мана, већ врлина. Поносни смо на све народе који живе у Војводини и то је дубоко укорењено међу грађанима и нешто што нико не може да отргне“, поручио је Вучевић.

Рок за предају изборних листа је 26. новембар.

Brnabić: Brza pruga do Skoplja unaprediće odnose SRB i Severne Makedonije

Преузмите андроид апликацију.