Почетна > Бизнис
Бизнис

ПИК Бечеј купио „ABC Food“, фабрику за прераду поврћа

Компанија ПИК Бечеј, која послује у оквиру „MK Grop“, купила је фабрику „ABC food“ за прераду и складиштење поврћа у Руском Крстуру.
Фото: Илустрација/Freepik/wirestock
Један од кључних циљева ове инвестиције јесте да у синергији са постојећим ресурсима, ПИК Бечеј прошири своје прерађивачке и складишне капацитете, саопштили су из компаније.

Генерални директор ПИК Бечеј и „CEO Agriculture“ Милош Миjовић изразио је задовољство због куповине нове фабрике и истакао да она представља стратешко спајање са фабриком Флора ради проширења капацитета.

„Када је 2016. године компанија Флора купљена од стране „MK Group“, она је била у стечају, као што је сада случај са „ABC food-om“. Свакодневим трудом и радом успели смо од Флоре да направимо модерну фабрику која је уз константно унапређење и улагање у производне линије, опрему и инфраструктуру, постала компанија која своје производе извози у преко 30 земаља света“, рекао је Мијовић.

Најавио је да „MK Group“ планира да реконструише и инвестира у погоне у „ABC food-u“ и нагласио да очекује пословни успех.

ПИК Бечеј, као једна од водећих пољопривредних компанија у Србији, више од пет деценија успешно производи здраву, природну храну и производе врхунског квалитета, по захтевима домаћег и иностраног тржишта.

Audi stopirao sve aktivnosti na Tviteru

 

Преузмите андроид апликацију.