Трамонтана је назив за врсту ветра, северца, који дува зими из планинских предела, међутим, када бисмо морали нашу Трамонтану да упоредимо с ветром, била би јужни и са собом би ширила мирис пице.
Пицерија “Трамонтана” настала је пре две године. Смештена у самом срцу града, за кратак период постала је симбол добре пице у граду, како Новосађанима, тако и многобројним туристима који посете Српску Атину.
„Желим да свака пизза која изадје из пећи буде што ближа савршенству. Тесто је жива ствар, ми се трудимо да оправдамо долазак сваког госта. Имамо доста гостију који долазе из других места широм Балкана да пробају нашу пицу. Не смемо их разочарати. Морамо испунити њихова очекивања. Нема ништа лепше када прошетам салом и видим осмехе људи који једу. Њихове реакције и задовољство, то је наша највећа награда“, истиче власник пицерије, Дејан Парун.
Специфично за ову пицерију је то што поред најквалитетнијих италијанских производа користе и намирнице карактеристичне за Србију, па се тако може пробати пизза са дуван чварцима и ајваром, као и војвођанским куленом, љутим папричицама из Јужне Србије и козјим сиром са Хомољских планина.
Прављење свог дивљег квасца, потпуно избацивање индустријског и изузетно високи проценти воде у тесту су нешто што је ову пицерију лансирало на светски врх, те се Трамонтана нашла на листи ТОП 100 пица на свету.
„Дивљи квасац, како му сам назив казе, воли да дивља, није стабилан као комерцијални. Када га нахранимо брасном он се смири. Некада једе једном дневно, некада и до 3 пута. Битно је да га не стављамо гладног у замес, онда тесто губи снагу“, истиче власник, Дејан Парун.
У конкуренцији од око 290.000 пицерија из читавог света, новосадска пицерија заузела је 94. место и ушла је у друштво најбољих пицерија на свету.
„То је огроман успех. Сви смо пресрећни због тога, али исто тако мислим да мој тим то признање заслужује“, каже Парун.
Једина из Србије, “Трамонтана” је нашу земљу представила у најбољем светлу, а Новосађане учинила изузетно поносним.
Уз спој врхунског квалитета и укуса, као и одличних пица мајстора, Трамонтана се заслужно нашла у самом врху светске пица сцене.
Наравно, ништа од тога не би било могуће без великог залагања и труда, како власника Дејана Паруна, тако и читавог колектива, у којем важи правило: “Сви за једног, један за све!”
Преузмите андроид апликацију.