Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Петроварадински карневал од следеће године у туристичкој понуди града

Традиција Петроварадинског карневала биће обновљена следеће године и у плану је да буде одржана од 11. до 21. фебруара, што је најављено јуче на конференцији за медије у Спомен-дому Бана Јелачића.
карневал
Фото: Градске инфо

Предвиђен је и богат пратећи програм, попут карневалске поворке, изложбе на Тргу слободе и у Подграђу, карневалске вечери, мисе у Цркви Светог Јурја у Пероварадину и забавно-едукативних активности за децу.

Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Горан Каурић рекао је да је циљ обнављања вишедеценијске традиције карневала у Петроварадину промовисање Подграђа и тврђаве.

„Проценили смо да је ово неискоришћени драгуљ у туристичкој понуди Новог Сада, те нисмо оклевали да дамо подршку“, нагласио је Каурић.

„Сигуран сам да ће, у сарадњи с карневалским градовима у Србији и региону, бити огранизована манифестација на којој ће грађани и туристи моћи да се опусте и да се разоноде. Манифестација има велики потенцијал, посебно што има занимљиву историју, а поред тога карневали су у туристичкој понуди увек популарни, те верујем да ће и Петроварадински заживети онако како и доликује“

Представница Туристичке организације Србије Смиљана Новичић истакала је да су манифестације најзначајнији туристички производ наше земље.

Za Novosađane 93 miliona dinara za energetsku efikasnost

Преузмите андроид апликацију.