Почетна > Србија
Србија

Петронијевић: Против Радоичића не треба да буде покренута истрага

Адвокат Горан Петронијевић сматра да против његовог киљента Милана Радоичића, који је у суботу у МУП-у дао изјаву о догађајима у Бањској, на северу КиМ, 24. септембра, не би требало да буде покренута истрага, али додаје да ово нису регуларне околности и да све може да се очекује.
Фото: Танјуг/СТР/нр

„Наше тужилаштво, наши судови, наша полиција и наш политички врх су под страховитим притиском и можемо све да очекујемо“, рекао је Петронијевић за Танјуг.

Радоичић, бивши потпредседник Српске листе, јуче се одазвао позиву државних органа и у својству грађанина дао изјаву у Министарству унутрашњих послова Србије о догађајима у Бањској, када су убијена тројица Срба и један припадник тзв. косовске полиције.

Према речима његовог адвоката, против Радоичића не би требало да буде покренута истрага јер он није ишао на територију друге, већ на територију своје државе.

„На том простору где су се они затекли могли су да се затекну, за разлику од специјалне јединице косовске полиције која, сходно одредбама Бриселског споразума, тамо не би смела да буде“, поручио је Петронијевић.

Раније је Петронијевић на конференцији за медије прочитао Радоичићеву изјаву у којој се наводи да о акцији на северу КиМ није обавештавао никога из структура власти Републике Србије, нити из локалних политичких структура са севера Косова и Метохије, нити је од њих имао било какву помоћ.

Радоичић је навео да је са својим сународницима дошао на север КиМ у пределу Бањске како би охрабрио српски народ са тог подручја у пружању отпора терору режима Аљбина Куртија.

Vučić: Uradili su sve da unište Srbiju, Srbija će pobediti!

Преузмите андроид апликацију.