Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Петрић: Нисам ватрогасац, ту сам да помогнем клубу

Фудбалски клуб Партизан представио је новог тренера Гордана Петрића, а бивши ас црно-белих поручио је да није дошао да буде „ватрогасац“ већ да помогне вољеном клубу.
Фото: FK Partizan

Црно-бели су представили новог тренера, Гордана Петрића у Спортском центру Партизан-Телеоптик.

„Нисам ватрогасац, али биће боље. Столица није имао среће у неким утакмицама. Свако од нас види ствари другачије. Миран сам, верујем у то што ћу покушати да урадим са сарадницима. Битно је и окружење око нас. Људи који раде у клубу, навијачи… Идеја је да помогнем Партизану и надам се да то могу да урадим. Време ће показати“, изјавио је Петрић на представљању.

Он је демантовао наводе медија да је човек управе или некадашњег генералног секретара Партизана Жарка Жечевића.

„Људи знају мој карактер и понашање и да сам био присутан стално на стадиону Партизана. Питали су ме да ли желим то да радим и да ли могу да извучем Партизан из кризе, рекао сам да могу. Ја нисам човек управе нити Жарка Жечевића, имам своју причу. Поптуно сам растерећен што се тих ствари тиче“, рекао је Петрић.

Нови тренер црно-белих рекао је да му је велика жеља да се у клуб врате клупске легенде.

„Доста ствари морамо да урадимо да бисмо се вратили на период из 2007. до 2009. године. Не извозимо довољно играча из наше школе. Звезда је била у ситуацији тада као што је сада Партизан. Ђукић, Јокановић, Мирковић и ја смо тада били ту. То бих волео и сада, клуб је свих нас који су били ту, који су радили… Свима су врата отворена“, рекао је Петрић и додао да му је први на послу честитао Зоран Мирковић.

Петрић ће дебитовати на клупи сутра (19.30) у Новом Саду против екипе Младости ГАТ у шестом колу Суперлиге.

„Сутра имамо јако битну утакмицу. Све мисли су усмерене на тој утакмици. Позабавио сам се мало противником. О Партизану доста тога знам. Више морам да се бавим нашом игром“.

Нови тренер клуба из Хумске осврнуо се и на потенцијално појачање у виду Адема Љајића.

„Сви бивши играчи су добродошли. Нисам за довођење играча само да би дошли. Адем Љајић може да допринесе. Ако дође, треба бити стрпљив с њим и сачекати да буде у форми из претходних година“, закључио је Петрић.

Piksi: Kostić je kao brzi voz, možda kupim kuću u Torinu

Преузмите андроид апликацију.