Почетна > Србија
Србија

Петковић: Знамо шта Приштина припрема,учинићемо све да заштитимо наш народ на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да службе државе Србије раде свој посао на најбољи могући, да Београд зна шта све Приштина планира и припрема и да ће учинити све да заштити српски народ на КиМ.
Фото: Танјуг/SAVA RADOVANOVIC

„Ми смо спремни да сачувамо мир, али и да одговоримо на сваку врсту претње која долази од Приштине“, изјавио је Петковић за РТС.

Истакао је да се погром и „Олуја“ неће поновити, да наш народ треба да зна да иза себе има државу Србију, која је спремна да заштити животе својих људи.

Петковић је рекао да српски народ никога не напада, да не желимо сукобе, а да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти жели да нападне голоруки српски народ.

„Ми смо спремни да сачувамо мир, али и да одговоримо на сваку врсту претње која долази од Приштине“, истакао је Петковић.

Указао је да су барикаде демократско мирно средство нашег народа да изрази незадовољство јер доживлајва терор од Аљбина Куртија сваког дана.

Како каже, то што је војска подигла ниво борбене готовости до употребе оружане силе, као и јединице МУП-а, јесте одговор Србије на непосредну ратну претњу и све оно што Приштина чини с обзиром да је подигла ниво своје борбене готовости спремајући своје јединице да нападне српски народ на северу КиМ.

„Догорело је до ноктију, ми чинимо све да сачувамо мир, пре свега председник Александар Вучић, али када са друге стране имате Куртија који изјављује да је питање тренутка када ће укинути барикаде, да ће бити повезано са убиствима, онда је то претња“, казао је Петковић.

Додаје и да Приштина покушава да направи наратив да ослобођају север Косова и Метохије од неких криминалаца.

„Ти криминалци по њиховом су наше мајке, рођаци, браћа, нису никакви криминалци, али изражавају свој протест јер очигледно нема ко да чује њихов глас у Европи да су обесправљени“, навео је директор владине Канцеларије.

Postavljene barikade i u severnom delu Kosovske Mitrovice

Преузмите андроид апликацију.