Почетна > Србија
Србија

Петковић: Захтевамо да међународне мисије заштите Србе

Директор канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић указао је данас на пораст броја напада против Срба у покрајини и захтева ангажовање међународних мисија на њиховој заштити.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

„Кућа повратника Илије Тошића у Осојану је опљачкана. Јуче су оскрнављена два гроба у Клокоту. Број напада против Срба, посебно јужно од Ибра, расте. Захтевамо од међународних мисија ангажовање на заштити Срба на Косову и Метохији”, написао је Петковић на Твитеру.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је раније данас да је у Осојану обијена и опљачкана кућа повратника Илије Тошића, док се налазио на прегледима код доктора у централној Србији.

Канцеларија је изразила посебну забринутост због овог случаја, јер су Срби повратници једна од најосетљивијих категорија становништва.

Случај из Осојана пријављен је надлежним органима, уз захтев да се пљачкаши у најскорије време приведу правди, како би се показала елементарна брига за живот Срба на КиМ и ефикасност како институција у Приштини тако и међународних мисија.

 

Uspešan nastavak uređenja Južne i Zapadne Srbije

 

Преузмите андроид апликацију.