Почетна > Србија
Србија

Петковић: Сви поносни на председника Вучића и његов историјски говор у УН

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је вечерас да су цела Србија, а посебно српски народ на КиМ, „поносни на свог председника Александра Вучића и његов историјски говор на заседање Генералне скупштине УН“, где је, како је навео, јасно поручио да Србија неће устукнути у борби за своје државне и националне интересе на КиМ, јер управо тако брани и принципе на којима почива систем УН.
Фото: Танјуг/ Раде Прелић

„Председник Србије објаснио је читавом свету како се бори једна мала али одговорна и слободољубива земља, која своју политику темељи на принципима независности, морала, доследности и начелима међународног права, која морају да важе за све – и оне велике и оне мале“, навео је Петковић на друштвеној мрежи X.

Истакао је да је цео свет имао прилику да се упозна са проблемима српског народа на КиМ и „зулумом који чине Курти и његови екстремисти“ и додао да ће о томе у предстојећим недељама и месецима Србија у УН још говорити, на озбиљан, детаљан и аргументован начин.

„Остаће записано да је председник Вучић на најзначајнијој светској политичкој говорници снажно, храбро и аргуметовано разобличио лицемерје многих који, с једне стране, подржавају тзв. независно „Косово“, а с друге стране се одлучно залажу за поштовање међународног права у случају Украјине“, написао је Петковић.

Навео је и да је „слободарски народ у Србији данас био посебно поносан на председника Вучића“, а да „одушевљење нису криле и бројне слободарске државе које су годинама чекале на овакав говор у УН“.

 

Brnabić: Francuska važan strateški partner Srbije, očekujemo nastavak saradnje

Преузмите андроид апликацију.