Почетна > Србија
Србија

Петковић: Резултате дијалога Београда и Приштине одређује формирање ЗСО

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да наставак процеса нормализације односа Београда и Приштине зависи искључиво од премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија, који месецима, како својим политичким деловањем, тако и насиљем и терором на терену блокира примену досадашњих споразума.
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Курти се, како је навео Петковић, упиње да ради све супротно од нормализације па свакодневно посеже за ескалацијом политичко-безбедносне ситуације на терену.

„Ток и резултате дијалога Београда и Приштине одређује пре свега формирање Заједнице српских општина на начин договорен у Бриселу, а на коју Срби са Косова и Метохије чекају више од 10 година али се Курти прави невешт па на све начине покушава да избегне чак и помињање те обавезе. Зато ће га Београд увек на то подсећати и инсистирати на формирању ЗСО јер ће само тако Срби моћи да остваре своја колективна права на овим просторима“, рекао је Петковић.

Нагласио је да је Србија у међународној заједници препозната као кредибилан партнер у изградњи мира и стабилности на Западном Балкану, што је, између осталог, доказала мудрим и уздржаним одговорима на Куртијеву ратнохушкачку политику и покушаје потчињавања српских општина на северу Косова и Метохије.

Održan investicioni forum „Jedna Kina, jedna Srbija“

 

Преузмите андроид апликацију.