Почетна > Србија
Србија

Петковић: Понош би да изједначи насилника и жртву

Члан Председништва СНС Петар Петковић оценио је данас да се оснивач покрета Србија-Центар Здравко Понош дрзнуо да голоруки српски народ на КиМ и званични Београд без иједног доказа оптужи да је спреман да изазове инциденте и сукобе на Косову и Метохији.
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

Петковић је у саопштењу навео да Понош то чини „у маниру пропагандистичких порука на којима би му позавидели и у бројним западним амбасадама“.

Према Петковићевим речима, Понош је у сукобу са здравим разумом када му се овакви сценарији привиђају.

„Својом перфидном заменом теза којом би да изједначи насилника и жртву, Понош се директно ставио у службу Аљбина Куртија и власти у Приштини која је по његовој вољи. Нема сумње да ће оваквим антисрпским ставом задобити подршку западних амбасада, али и личну Куртијеву захвалницу и наклоност. Зато га је и пуштао да у кампањи шпарта Косовом и Метохијом, док је српским министрима посета била забрањена“, навео је Петковић.

Он је оценио и да нема сумње да ни Понош ни Курти не желе да виде Заједницу српских општина којом се гарантују колективна права и безбедност Србима на КИМ и да би на све начине да саботирају њено формирање.

„Упркос његовим ратним сновима, Београд ће на челу са председником Александром Вучићем наставити да чува мир и стабилност и бори се за компромисно решење за смиривање тензија“, поручио је петковић, саопштено је из СНС.

Понош је у интервјуу за Њуз Макс Адрија оценио да је могућност од оружаног сукоба на Косову „веома мала“, али сматра да, како је рекао, „и једна и друга страна млате са војним или паравојним потенцијалима“.

Оценио је и да ће када и ако се ЗСО формира, „мало шта од српског и мало шта од заједнице“ бити, јер ће бити формирана по косовском уставу.

Završen sastanak Vučića sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije

Преузмите андроид апликацију.