Почетна > Србија
Србија

Петковић о изјави Куртија да неће основати Заједницу српских општина: Вучић га прочитао као књигу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је да данашња порука премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да неће формирати Заједницу српских општина показује колико је председник Александар Вучић био у праву када је рекао да не очекује позитиван приступ Приштине када је реч о поштовању споразума.
Фото: Танјуг/Слободан Миљевић
„Прочитао је Вучић Куртија као отворену књигу и његова порука синоћ да не очекује да ће Приштина формирати Заједница српских оштина јасан је показатељ да Београд зна с ким има посла, али и да никада нећемо одустати од формирања Заједнице српских општина онако како је то договорено споразумом у Бриселу пре 10 година“, саопштио је Петковић.

Петковић наводи и да та последња Куртијева изјава показује недемократско, аутократско и антисрпско лице власти у Приштини.

Према његовим речима, не би Курти овакве поруке могао да шаље да не види охрабрење од појединих западних држава.
„Може Европска унија Приштину да награђује визном либерализацијом колико им воља, али једно је сигурно, Србија под председником Вучићем, никада неће признати тзв. независност „Косова“ и никада се неће сагласити чланством тзв. Косова у Уједињене нације“, истакао је директор Канцеларије за КиМ.

Зато, како је рекао Петковић, може Курти да говори шта хоће, али то не умањује правну обавезу Приштине да постигнуте споразуме поштује и испуни, пре свега обавезу формирања Заједница српских општина.

Nova bespovratna sredstva za prerađivače iz AP Vojvodine za kupovinu nove opreme


Преузмите андроид апликацију.