Почетна > Србија
Србија

Петковић: Није случајно да Алексић сада напада Српску листу

Члан Председништва СНС Петар Петковић изјавио је данас да није случајно да је потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изабрао да нападне Српску листу баш у данима када њеним челницима стижу полицијски позиви и оптужнице из Приштине зато што су заједно са својим народом бранили право на слободу кретања и своја легитимна права.
Фото: Танјуг

Петковић је, реагујући на оптужбе Алексића на рачун Српске листе, навео да се поново, тим „темпираним нападима“, Алексић са Вуком Јеремићем ставио у службу Аљбина Куртија, желећи да му, каже, „из све снаге помогне да затре српски отпор на простору Косова и Метохије“.

„Очигледно су Јеремићу пресушили страни извори прихода и финансирања, па сад тражи новог газду у чију би се службу ставио, али преко леђа и муке српског народа са КиМ, нападајући оне којима су свакога дана главе у торби заједно са нашим народом у покрајини“, навео је Петковић у саопштењу.

Он је упитао да ли зато Алексић не сме да помене ниједан инцидент којем су изложени Срби на КиМ од доласка Аљбина Куртија и да не сме да критикује власти у Приштини, него удара на Српску листу.

„Нису Срби са Косова и Метохије заборавили како су се Јеремићу захваљивали у Приштини, јер им је на тацни испоручио међународну верификацију једностране сецесије постављајући катастрофално питање пред Међународним судом правде“, навео је Петковић и додао да су Срби са КиМ страдали под ударима албанских екстримиста, док је Јеремић боравио у Њујорку.

Зато, каже Петковић, Алексић, са Јеремићем, не треба да обећава заштиту Србима са Косова и Метохије, јер док су се они о њима, како каже, „бринули“, Србе су протеривали пушкама и ватром са њихових вековних огњишта.

Поручио је и да Алексићу, колико год се трудио да помогне Куртију у разбијању српског јединства на простору КиМ, то му неће поћи за руком, јер, како каже, народ неће заборавити све издаје које су им „сервирали“.

„Зато би Алексићу боље било да је у Грачаници клекао и покајао се за све муке које су нанели српском народу на КиМ, уместо што покушава да на њима поново политички профитира“, закључио је Петковић.

Dodik: Sastanak sa Putinom u petak u Sankt Peterburgu

Преузмите андроид апликацију.