Почетна > Србија
Србија

Петковић: Није Бриселски споразум Куртијева прћија, преузете обавезе обавезују све

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић каже да је „у патолошкој мржњи према сваком постигнутом споразуму и договору са Београдом“ Аљбин Курти почео да се обрачунава и са америчким изаслаником за Западни Балкан, а због његовог инсистирања на формирању Заједнице српских општина.
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

„Непозивањем на дискусију о формирању ЗСО, Курти је добио најјаснију поруку до сада да нико нема разумевања за оне који газе и руше споразуме. У својој увређености Курти није приметио како сам себи скаче у уста, па прво каже да нема хијерархије споразума, већ хронолошког редоследа, чиме је дао кључни аргумент за формирање ЗСО на који га обавезује првих шест тачака Бриселског споразума“, каже Петковић.
Курти је тиме признао и да је на њему и властима у Приштини да прво испуне свој део обавеза на који Срби чекају исувише дуго, наводи Петковић, те напомиње да кад је реч о хронологији Курти добро зна да је ЗСО договорена пре десет година, па је, примећује, та обавеза Приштине одавно требало да буде испуњена.
„Није Бриселски споразум Куртијева прћија да њим располаже по свом нахођењу, јер потписи и обавезе у споразуму обавезују све. То је лекција коју ће Курти морати да научи“, поручио је Петковић.

Dačić: Strateško opredeljenje Srbije unapređenje saradnje sa SAD

Преузмите андроид апликацију.