Почетна > Србија
Србија

Петковић: Куртијево шегачење с Бриселским споразумом,ЕУ да реагује

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данас да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти не само да неће да формира ЗСО, већ сад говори да је то детињаст захтев Београда.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Тиме се најотвореније руга српском народу, али и Бриселском споразуму, показујући бахато да нико не може да га натера да поштује преузете обавезе, навео је Петковић.

„Хоће ли ико из ЕУ да реагује на овакво Куртијево шегачење са Бриселским споразумом и правима Срба?!“, објавио је Петковић на Фејсбуку.

Према Петковићевим речима, јасно је да су за Куртија заштита живота и права Срба детињасти захтеви, па зато, како каже, није ни чудо што је јуче Росу полиција малтретирала децу у вртићу у Лепосавићу, породицу Петровић у Великој Хочи, а затим и цео град Косовску Митровицу коју су дугим цевима покушали да блокирају и окупирају.

Курти је данас у косовској скупштини, између осталог, рекао да „Београд поставља детињасти захтев у вези са ЗСО“.

„Београд нам то ради, поставља детињасти захтев, не слутећи шта ће се десити ако се ово прво примени у Србији. У дијалогу не само да сам тражио да будемо равноправни, да Косово буде једнака страна, а не субјект. Истовремено сам овим приступом задржао равноправност јер сам рекао да сваки захтев мора имати форму принципа“, истакао је Курти.

Ministar Vučević posetio Vojno-bezbednosnu agenciju

Преузмите андроид апликацију.