Почетна > Србија
Србија

Петковић: Куртијеве претње и таргетирање људи су неприкривени терор

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данас да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, тиме што објављује спискове људи чија је једина кривица то што не пристају на насиље и понижавање од стране „приштинских фалангиста“, ради исто што и сви фашисти у историји, који су настојали да криминализују и дехуманизују своје жртве.
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

„Куртијеве претње и таргетирање људи су неприкривени терор и најава су тоталне ескалације, коју, надамо се, нико одговоран у међународној заједници не жели и не подржава“, закључио је Петковић, наводи се у саопштењу Канцеларије.

Како је рекао, на тај свој списак Курти је могао да стави било ког Србина или Српкињу са севера Косова и Метохије, јер је српски народ у четири општине северно од Ибра уједињен у отпору његовој страховлади, наводи се у саопштењу.

„Срби не пристају на терор и на то да буду стрељани као дивљач, и колико год Куртијевих фашиста дође на север Косова и Метохије да оклопним транспортерима, аутоматским пушкама и снајперима отима слободу српском народу, увек ће бити оних који ће бити спремни да им пруже миран и достојанствен отпор, јер српски народ љуби слободу изнад свега“, рекао је Петковић.

Према његовим речима објављивањем спискова за одстрел угледних Срба и српских политичких лидера на северу покрајине, Курти је и званично обзнанио фашистички карактер своје владе, и за таоце узео све оне становнике Косова и Метохије који само желе мир, стабилност и прилику да живе у колико-толико нормалном мирнодопском друштву.

„Курти ништа не схвата – ни слободољубиву природу српског народа, ни чињеницу да су га дојучерашњи међународни спонзори пустили низ воду, јер коначно су схватили да једна агресивна и неурачунљива особа попут њега читав регион води у страхоте омраза и сукоба“, рекао је директор Канцеларије за КиМ.

Додаје да као што је на власт дошао силом и насиљем, бацањем сузавца на политичке неистомишљенике и превртањем камиона са робом „погрешне националности“, тако данас покушава да истим средствима спречи „неумитно – свој одлазак у политичку историју“.

U Gračanici veliki skup podrške Srbima sa severa KiM

Преузмите андроид апликацију.