Почетна > Србија
Србија

Петковић: Курти у страху пред демократским одговором Срба

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је вечерас да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, у страху и немоћи пред одлучним демократским одговором Срба на његово насиље и безакоње, почео да бунца и халуцинира, па за свој терор покушава да окриви Београд и председника Александра Вучића.
Фото: Танјуг/Слободан Миљевић

Зато Курти не види и не чује строге поруке Европске уније да сместа мора да прекине дестабилизацију Косова и Метохије и да приступи формирању Заједнице српских општина, поручио је Петковић у саопштењу.

“Срби су величанственим гандијевским бојкотом и протестом показали свету колико је Курти мали и немоћан, и ко је једина претња миру на Косову и Метохији, а боре се, не само за своја људска права, већ и за кредибилитет Европске уније као посредника у Бриселском дијалогу, који је обесмишљен Куртијевом бахатошћу“, навео је Петковић.

Не прете миру, како додаје Петковић, голоруки Срби на Косову и Метохији, већ шовиниста Курти, који је ваљда мислио да ће међународна заједница довека да трпи његово махнитање и претње ратом.

“Нису претња миру српски полицајци који се разоружавају и скидају униформе са ознакама које никад нису доживљавали као своје, нити српски политички представници, судије и тужиоци, који не желе да буду саучесници у насиљу над сопственим народом, већ онај ко влада топузом и незаконито и мимо сваког споразума шаље оклопна возила и специјалну полицију тамо где јој није место“, наводи директор Канцеларије за КиМ.

Он је истакао да су Срби својим громогласним мирољубивим одговором Куртију свима доказали ко је једина и највећа претња миру на Косову и Метохији, а то се види и по данашњим реакцијама међународне заједнице.

“Уместо што као опсенар из шешира извлачи непостојеће криминалце и криминализује север, Курти би требало да се врати у реалност и да схвати да није свемоћан као што мисли и да не може да, у тренутку када се читава Европа налази у некој врсти ратне психозе, било коме прети оружаном силом“, истиче Петковић.

Vučić: Priština grubo krši Sporazum

Преузмите андроид апликацију.