Почетна > Србија
Србија

Петковић: Курти спремио пакао за Србе на Косову и Меторхији од 1. новембра

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић тврди да је председник привремених институција у Приштини Аљбин Курти спремио пакао за Србе од 1. новембра и констатује да он и „његов посилни“ Бесник Бисљими о ескалацији кризе на северу сањају месецима, али да својим лажима нису успели никога да заварају.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Може вук сто пута да се пресвуче у јагњећу кожу, никога неће убедити да је ћуд променио, примећује Петковић.

Додаје да је читавој међународној јавности добро познато да је Курти спремио пакао за Србе на Косову и Метохији од 1. новембра, под пуном свешћу и одговорношћу о консеквенцама таквог поступања по читав регион Западног Балкана.

„Али, колико год Курти сања да ће покорити српски народ, нека добро зна да се то никада неће десити и да ће Београд увек бити уз свој народ на Косову и Метохији“, тврди Петковић.

Тврди и да су Курти и Бисљими за своје милитантне снове нашли плодно тло у незнатном делу српске јавности „која је лака да некритички поверује у лажи које свакодневно сервира Приштина“.

Констатује да је свака врста тензија и кризе на Косову и Метохији избегнута једино захваљујући одмереном и одговорном поступању српског народа у покрајини и председника Вичића.

„Зато и нема те подметачине коју ће Курти и Бисљими покушати да спроведу у дело и заварају било кога да су спремни на компромис, јер све што раде, раде с дугорочним циљем протеривања српског народа из покрајине. То им Београд никада неће дозволити“, тврди Петковић.

Sećanje na savezništvo Srbije i Italije u Prvom svetskom ratu

Преузмите андроид апликацију.