Почетна > Србија
Србија

Петковић: Курти опет изазива кризу новом узурпацијом српске земље на северу КиМ

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић каже да је Аљбин Курти данас са тешком механизацијом и специјалном полицијом започео нелегалне радове на српској земљи у у селима Дрен и Лешак у општини Лепосавић, а земљу је, тврди, бесправно узурпирао 16. јануара некаквом једностраном одлуком о експропријацији.
Фото: Танјуг/Слободан Миљевић

„У засеоку Засеље јутрос су Куртијеви представници започели радове на проширењу пута који од магистралног пута води до врха брда које је нелегалном екпропријацијом обухваћено“, навео је Петковић додајући да је о тој новој узурпацији српске земље на северу Косова и Метохије јутрос обавестио и све међународне представнике и посредника у дијалогу Мирослава Лајчака.

Каже да је јасно захтевао да међународни представници зауставе нове једностране потезе Куртија на северу и противправне радове у општини Лепосавић „којима се одузима земља српских домаћина и планира рушење чак и српског гробља, зарад изградње нове нелегалне полицијске базе“.

Петковић каже и да је одлуку о нелегалној експропријацији Приштина донела са јасном намером Куртија да изазове нове тензије и кризу на терену.

Sanitetska vozila za zdravstvene ustanove širom Srbije

Преузмите андроид апликацију.