Почетна > Србија
Србија

Петковић: Ђурђевић Стаменковски на бесмислен начин коментарише састанак у Охриду

 Члан Председништва СНС Петар Петковић изјавио је данас да председница српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски на бесмислен и баналан начин коментарише јучерашњи састанак представника Београда и Приштине уз посредовање ЕУ, „подстакнута суштинским неразумевањем политике и међународног права, или је просто руковођена жељом да науди Србији“.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

„Може се разумети њена паника и незадовољство због тога што председник Александар Вучић није ништа потписао у Охриду, већ је знањем и упорношћу успео да издејствује да Приштина буде обавезана да моментално почне рад на формирању Заједнице српских општина, јер наношење политичке штете председнику Србије јесте њен главни политички циљ, али се не може разумети њен порив да упорно ради против сопствене земље. Занимљиво је да политички противници Аљбина Куртија састанак у Охриду тумаче као пораз Приштине, а да госпођа Ђурђевић Стаменковски заступа сасвим супротну тезу о некаквој победи великоалбанске идеје, чиме је, вољно или невољно, постала адвокат и савезник Аљбина Куртија“, рекао је Петковић.

Он је, какоје наведено у саопштењу, поручио председници српске странке Заветници да ће „уколико жели да нешто научи о политици и етици, имати прилику да то и учини, јер председник Вучић је, као одговоран државник, најавио да ће заинтересоване представнике парламентарних група детаљније упознати са резултатима разговора у Охриду.

„Као непосредан сведок тих разговора не желим да, у стилу кафанске политике који је толико драг и својствен госпођи Ђурђевић Стаменковски, говорим о победама и поразима, али јасно је да је председник Вучић знањем, озбиљношћу и одговорношћу одржао лекцију свим неодговорним политичким субјектима у Србији који у сваком изазову за нашу земљу препознају своју шансу. Али, ако је неко или нешто у Охриду претрпело пораз, онда је то лешинараска политика госпође Ђурђевић Стаменковски и њених сабораца“, рекао је Петковић.

Milivojević: Početak pravih razgovora o pravno obavezujućem sporazumu, nije bilo reči o statusu, ZSO dobila prioritet

Преузмите андроид апликацију.