Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Пети рођендан „Continental“-а у Новом Саду

Компанија “Continental“, део водеће светске компаније „Continental AG“ данас је обележила пет година рада у Новом Саду.
Фото: Градске инфо

Пре годину дана је у Каћу отворена прва „Continental“-ова фабрика у којој је до сада произведено десетине хиљада инструмент табли које се налазе у возилима широм света, а која броји преко 200 инжењера, техничара и високо обучених оператера.

У истраживачком развојном центру ради око 800 специјалиста што значи да је ова компанија у протеклих пет година запослила преко 1000 људи, како у истраживачком сектору, тако и у производњи.

„Continental“ у Новом Саду из дана у дан развија нова решења и за путничке аутомобиле, и за комерцијална возила.

Конкретно, мисли се на производњу табли, радара, камера, приступних система преко мобилних телефона и даљинских управљача и многих других технолошких иновација.
Фото: Градске инфо

На обележавању пет година постојања фирме у Новом Саду, члан „Continental Automotive board“-а и директор области „smart mobillity“ Исмаил Дагли искористио је прилику да се захвали Влади Републике Србије, локалним институцијама и универзитетима на подршци и одличној сарадњи коју су имали од самог почетка.

„Били смо један од првих послодаваца из Западне Европе који је дошао у овај регион и никада се нисмо покајали. Овде смо нашли образоване, обучене и посвећене софтвер и машинске инжењере и друге обучене кадрове“, истакао је Дагли.

Фото: Градске инфо

Нови Сад у септембру ове године очекује отварање прве „high-tech“ фабрике у граду која ће бити једна од највећих „Continental“-ових фабрика у свету, те у којој ће се производити већи и сложенији производи.

„Нова фабрика има потенцијал да постане највећа „Continental“-ова аутомотив производна локација када је реч о величини производног простора“, поносно је истакао директор производње „Continental Automotiv Serbia“, Едвин Ван Дер Ка.
Фото: Градске инфо

Генерални директор „Continental Automotiv“ Саша Ћоринга рекао је да ће компанија наставити да улаже и шири активности упркос глобалним тешкоћама, стављајући Србију на централно место трансформације целокупне ауто-индустрије.

Подсећамо, ради се о компанији чије постојање је допринело читавој локалној заједници јер је, само до сада, у друштвено одговорне пројекте у Новом Саду уложила више од 70.000 еура.

„Continental“-у честитамо пети рођендан и радујемо се додатној експанзији, новим радним местима и свему ономе шта нас чека у септембру.

Omiljena prečica Novosađana je… (FOTO)

 

Преузмите андроид апликацију.