Почетна > Србија
Србија

Петар Петковић: Tзв. „узаjамно признање“ не може да буде део диjалога

Сваки покушаj да се нормализациjа односа интерпретира као пут ка признању jеднострано проглашене независности тзв. „Kосова“ од стране Србиjе, истиче Петковић, води нас корак даље од нормализациjе, као што нас од нормализациjе удаљуjу и шовинистичке хаjке на демократски изабране представнике српског народа на Kосову и Mетохиjи.
петковић
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Директор Kанцелариjе за Kосово и Mетохиjу др Петра Петковића изjавио jе данас да Београд и Приштина не могу преговарати о тзв. „узаjамном признању“. Јер та недосањана жеља Приштине ниjе, нити може бити део диjалога Београда и Приштине. То и не пише ни у jедном документу. Коjи конституише преговарачки процес коjи се води под покровитељством EУ.

„Београд има истинску жељу да са Приштином нормализуjе односе на начин коjи ће житељима наше jужне покраjине, како Србима тако и Aлбанцима, омогућити да живе безбедно. У друштву у коjем ће се поштовати људска права и постоjати претпоставке за економски развоj и просперитет сваке врсте. Београд и Приштина не могу преговарати о тзв. „узаjамном признању“, jер та недосањана жеља Приштине ниjе, нити може бити део диjалога Београда и Приштине. Додатно, то не пише ни у jедном документу коjи конституише преговарачки процес коjи се води под покровитељством EУ“, навео jе Петковић у саопштењу.

Vučić: Povećanje penzija najmanje 18 odsto, raste i minimalna zarada

 

Преузмите андроид апликацију.