Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Пет ствари које бисте требали учинити пре јутарње кафе

Прва ствар коју ћете урадити ујутру након спавања је свакако да попијете шољицу добре кафе, али да ли знате да постоје неке ствари које треба да урадите пре овог ритуала?
Фото: Pixabay/Myriams-Fotos

Један од разлога је то што испијање кафе на празан стомак може довести тело у стање високог стреса, што доводи до ослобађања хормона као што су адреналин и кортизол.

Хајде да откријемо 5 ствари које треба урадити пре испијања јутарње кафе.

Хидратација

Попијте пуно воде пре него што попијете шољицу кафе. Разлог? Вода која се пије на собној температури, можда уз додатак лимуновог сока, може помоћи варењу. Слаткиши, пасте за зубе, кафа… 

Једите добро

Још један савет је да једете оброк богат влакнима и протеинима, ово ће уравнотежити ниво шећера у крви. Висок ниво шећера у крви може изазвати упалу, која исцрпљује наше енергетске резерве.

Физичка активност

Неки људи имају навику да пију кафу пре вежбања, али стручњаци кажу да то може изазвати анксиозност и претерано узбуђење. Зато је савет да се пре кафе, у току првог сата након буђења, бавите неким обликом физичке активности.

Стрпљење

Одлагање уноса кофеина најмање 90 минута након буђења промовише висок ниво енергије током дана.

Дневно светло

Излагање јутарњем светлу је одличан регулатор циркадијалног ритма, а излагање светлости покреће здраво ослобађање кортизола ујутру како би се подржао природни ритам тела. Излагање природном светлу у току првог сата након буђења је одличан начин за одржавање оптималне равнотеже хормона.

Šta se dešava sa vašim telom ako prestanete da pijete alkohol 30 dana?

Преузмите андроид апликацију.