Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Пет разлога због којих би деца требало да се играју на снегу: Нема везе јер је хладно

Нема детета које не воли снег, и треба да им дозволите да се играју на снежном дану.
Фото: Pexels/Yan Krukau

Сви знамо ону чувену народну изјаву да је одлично када снег пада јер прочисти ваздух, што и јесте тачно.

Поред тога што је здраво да се деца играју на снегу и удишу тај ‘прочишћен’ ваздух, постоји још 5 предности које време на снегу пружа:

Време проведено без ТВ-а

Зими је многима једноставније да деци пусте телевизију да гледају него да их облаче у слојеве како би провели 15-20 минута напољу. Али то је велика грешка! Време проведено на отвореном је стимулативније, здравије и забавније од седења испред телевизора.

Свеж ваздух

Не постоји ништа боље од тога да дубоко удахнете на хладном, снежном ваздуху. Излазак напоље са децом пружиће вам свима одмор од тих неугодних клица у затвореном простору које се редовно рециклирају у вашем дому. Када се вратите у кућу и схватите колико је ваздух унутра заправо другачији, ценићете снежне дане много више.

Вежбе и грубе моторичке вештине

Да ли сте икада покушали да се крећете кроз метар или више снега? Потребан је озбиљан напор, посебно ако сте нижи. Активности попут санкања, скијања или само трчања кроз гомилу снега активира велике мишићне групе и даје вама и вашој деци добар тренинг.

Могућност посматрања, решавања проблема и стварања

Снег нуди толико могућности за решавање проблема и буђење креативности. Направите снешка или тврђаву од снега, одушевиће их и снежни анђели… Ако видите трагове куца или маца у снегу, питајте децу шта је то… Научите их зашто се санке много лакше крећу низбрдо него узбрдо…

Непроцењиво породично време

Када сте сви заједно, све око вас је бело а ваздух је чист, чини се да је време мало спорије. Препустите се породичном уживању и заборавите на листу обавеза. Искористите сваки тренутак јер на тај начин стварате породичне успомене које ће ваше дете дуго да памти.

Kako voziti po poledici? Par korisnih saveta koji vam mogu pomoći da u saobraćaj stupite bezbednije

Преузмите андроид апликацију.