Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Пет раса паса које изгледају застрашујуће, али су заправо праве мазе

Сваки пас је одраз свог власника, без обзира о којој се раси или мелезу ради. Међутим, постоје неке расе помало застрашујућег изгледа, које су по природи прави мази.
Фото: Pixabay/boxerdogmadness
Дога

Многи осећају страх око ових џиновских паса, који могу да нарасту и до 75 центиметара (када стоје на четири ноге) и теже око 70 килограма, а у ствари је раса веома слатке и нежне природе, погодна за децу и пуна љубави. . Доге су изузетно друштвене и пријатељске према другим животињама, укључујући мачке.

Боксер

Ова дружељубива и весела слатка позната је по својој способности да развесели свог власника у свакој ситуацији. То ће учинити и тако што ће се „нудити“ на мажење када осети да је његов власник депресиван или тужан. Можда у почетку изгледа опасно, али боксер једноставно обожава људе и важније је од пространог места за живот да има власника који зна да му узврати љубав, због чега може да живи и у стану.

Ирски хрт

Један од највећих паса уопште је и један од најмање агресивних паса. С обзиром да се тако добро слаже са свима, није добар пас чувар, али је зато савршен породични пас. У прошлости је узгајан за лов и убијање вукова. Нарасте више од 80 центиметара (када стоји на 4 ноге) и тежи око 55 килограма.

Енглески булдог

Иако има веома опасан израз лица, испод мноштва набора и оштрог погледа крије се блага емотивна особа која обожава људе. Ова раса је веома стрпљива и не захтева трчање, веома је пажљива и мирна са децом. Ако желите да ваш пас тихо гледа ТВ са вама или седи поред вас док се опуштате и пијете кафу, булдог је раса за вас.

Бернардинац

Ова раса је узгајана за рад, са изгледом који подсећа на лава. Међутим, његова природа није нимало дивља или опасна, више личи на природу мачке-миша него на лава. Бернардинац је послушан и поуздан пас, а његова стабилна природа је оно на шта су узгајивачи најпоноснији.

Pas može osetiti stres iz daha svog vlasnika

Преузмите андроид апликацију.