Одлучили сте да припремите компликовано, али веома фино јело са тестенином, тако да главни састојак мора бити савршен! То пре свега значи кување тестенине која ће бити свиленкасто глатка и савршене текстуре. Да бисте то постигли, обавезно избегавајте ове уобичајене грешке, а труд ће се дефинитивно исплатити.
Лонац за кување није довољно велик
Мањи лонац за кување значи да ћете користити мање воде која ће брже кључати па ће се јело брже припремити. Међутим, тестенини је потребно много воде и простора да би се равномерно кувала. Ако га нагурате у мањи лонац, највероватније ћете добити гомилу полукуване, лепљиве тестенине.
Не солите воду у којој се кувају тестенине
Сигурно не бисте пекли пилетину или пржили поврће без соли, тако да ни тестенину не треба третирати другачије. Додавање соли у воду за кување омогућиће тестенини да упије мало соли (без бриге, неће апсорбовати целу количину) што ће побољшати њен укус.
Додајте уље у воду за кување
Наравно, додавање уља у воду за кување спречиће да се комади тестенине слепе, али овај трик заправо функционише превише добро. Тестенина мора да буде бар мало лепљива да би се сос залепио за њу. Иначе ваше јело од тестенине неће бити посебно укусно.
Пратите упутства на паковању
Време кувања написано на паковању тестенине је број који би требало да пратите, али немојте га се слепо држати. Ако желите да тестенина буде мекана, кувајте је неколико минута дуже, а ако желите да тестенина буде „ал денте“, склоните лонац са рингле неколико минута раније.
Исперите тестенину након кувања
Када свеже скувану тестенину ставите под текућу воду, лепљиви скроб испуштен током кувања једноставно ће се испрати. Због тога се ваш фини сос неће залепити за тестенину на прави начин, уместо тога у сос одмах ставите свеже кувану тестенину.
Преузмите андроид апликацију.