Готово да нема особе која не воли паста салате – идеалне су за породични ручак, забаву, као главни оброк или прилог. Лако се праве, могу се комбиновати са различитим намирницима, а ево неколико правила о којима треба да водите рачуна.
За салате бирајте пене и фузили
Најпре изаберите одговарајући облик тестенине. За салате избегавајте шпагете и таљателе, бирајте краће облике, попут пене и спиралних које ће лепше упити сос.
Време кувања
Када кувате тестенину, посолите воду не штедећи со. Паста не сме да буде прекувана, јер ће се распасти кад је прелијете сосом, али ни некувана јер ће бити тврда и неукусна.
Песто одличан за салате
Кад скувате пасту, одаберите одговарајући сос. Песто је идеалан за паста салате, али не треба да буде прегуст, зато ако га сами правите, додајте му више маслиновог уља него уобичајено. Додајте дресинг док је паста још топла, јер ће тако упити више укуса, део соса ипак сачувајте да још једном прелијете салату непосредно пре служења. Ако имате забаву, можете је спремити раније, али не сувише рано, дан пре је у реду.
Не стављајте сирово поврће
Сирово поврће не долази у обзир, јер ћете тако бити усмерени да сажваћете комад поврћа уместо да се препустите хармонији укуса. Поврће за паста салате обавезно скувајте, али водите рачуна да комади буду приближно истих величина.
Додаци и зачини
Размислите о додацима, попут семенки и сирева, важно је да употпуне укус салате, а не да га надјачају. Како би паста имала савршен укус, не заборавите свеже зачине, попут босиљка, першуна, нане. Генерално правило је да хладна јела траже више зачина него топла, па се тиме водите и кад правите паста салату.
Muškarac koji šalje ovakve poruke je jako zaljubljen u vas, nemojte ih ignorisati
Преузмите андроид апликацију.