Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Пет једноставних вежби које су одличне за бол у доњем делу леђа

Бол у доњем делу леђа зна бити поприлично упоран, те се може задржати неко време. Таман када мислимо да је прошло, сагнемо се да дохватимо нешто или подигнемо и ето подсетника да је још ту.
Фото: Unsplash/Kike Vega

Овакав бол настаје највише због слабијег кретања, укључујучи и лош положај при спавању. Понекад је довољно да се „лоше“ крећете, тачније да су вам покрети непогодни по ваша леђа, наводи сајт аарп.орг.

Често су на мети људи који имају захтевније физичке послове, али зато се можете пред спавање и ујутру позбавити овим вежбицама.

Мостић

Назовимо га мостић, да не помислите на мост који ипак препуштамо деци и акробатама. Ова вежба захтева лежећу позицију са равно опруженим рукама. Кукове подигните што више, подижући цело тело од рамена на доле, али тако да вам руке и стопала остану равно на поду.

Клупко

Ово је добра вежба за истезање. Склупчајте се на коленима и главом окренутом према поду, руке испружите што више можете равним длановима.

Камила

Камила је положај који се изводи веома лако-станите четвороношке, главу на унутра савијте и леђа „грбите“ што више горе.

Спирала

Да бисте урадили ову вежбу треба да легнете на равну површину, испружите руке равно на под – од вас, окренувши скупљене ноге у коленима у једну страну. Мењајте једну па другу ногу, затим обе.

Пас трагач

Ова поза је замишлејна попут ловачких паса када показују правац. Станите четвороношке, испружите једну руку и супротну ногу.

Уз помоћ ових вежби, биће вам сигурно знатно лакше. Понављајте их сваког дана и бол ће сигурно престати брже.

Šta se dešava sa našim telom kada prekrstimo noge? Evo kako utiče na zdravlje

Преузмите андроид апликацију.