Почетна > Нови Сад
Културна сцена Нови Сад

Песме и ритмови Европе, Америке и Африке у Сремским Карловцима

Након успешно реализованог Фестивала културног туризма – „КултФеста“ током лета, у Сремским Карловцима ће у другој половини септембра бити одржана још једна манифестација фестивалског типа. Реч је о фестивалу „Нови балкански ритам” који ће први пут бити одржан у Сремским Карловцима  од 22. до 25. септембра.
Фото: Градске инфо

Место дешавања свих програма је Еколошки центар „Радуловачки”, Улица митрополита Стратимировића 5.

„Нови балкански ритам” (New Balkan Rythm) је први фестивал телесне музике у региону, основан ради промоције ове технике, као и едукације. На фестивалу ће наступати и водити радионице Макс Полак из САД, Ана Љомбарт из Шпаније, Бен Шиц из Немачке, Марко Дињашки и Ана Врбашки из Србије, односно Сремских Карловаца, који су и покретачи манифестације.

На радионицама ће учесници из земље и иностранства учити традиционалне песме и ритмове Европе, Северне и Јужне Америке, Африке и Балкана, које ће презентовати на фестивалском концерту 24. септембра на сцени Еколошког центра „Радуловачки”.

Фестивал ће 22. септембра отворити концерт балканске музике дуа Alice in Wonderband. Улаз на све вечерње програме је бесплатан, а концерти ће почињати у 21 сат.

Фестивал организује Удружење „Отворени круг Нови Сад” иза ког стоје Ана Врбашки и Марко Дињашки, у партнерству са Туристичком организацијом општине Сремски Карловци и Покретом горана Војводине. Већи део новца за реализацију  је финансирала заједница кроз краудфандинг кампању преко платформе „Добри дабар”.

Dis festival u Galeriji Matici srpske

Преузмите андроид апликацију.