Почетна > Свет
Свет

Песков: Санкције не доводе до промене става земље

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је данас, коментаришући седми пакет санкција Европске уније, да чак и најтежа ограничења никада нису довела до промене става земаља против којих се уводе, па неће ни Русије.
Фото: Танјуг/AP Photo

Песков је навео да нема осећај да се политика санкционог притиска гаси, с обзиром на то да седми пакет санкција ЕУ предвиђа уклањање неких ограничења.

„Видимо да Европска унија више воли, чак и манијакално, да се придржава оних санкција које штете њиховим сопственим интересима и, што је најважније, не толико њиховим интересима, колико штете њиховом становништву, које очигледно почиње да пати од ових санкција и од последица које изазивају одлуке Европске уније“, поручио је Песков, преноси РИА Новости.

Оценио је да су САД много прагматичније у том погледу.

„Они врло брзо, користећи свој флексибилни систем, уводе лиценце које предвиђају укидање санкција тамо где је то од користи и самим САД“, објаснио је Песков.

Амбасадори земља чланица ЕУ јуче су на састанку у Бриселу дали „зелено светло“ за нови пакет санкција против Русије који, поред осталог подразумева.

Како је речено у Бриселу, овај пакет би требало да појасни правила како би се избегло да извоз хране и лекова из Русије буде ограничен постојећим санкцијама.

Седми пакет ЕУ снакција против Русије супиће на сангу по објављивању у ЕУ Службеном гласнку, што се очекује данас.

Mario Dragi predao ostavku italijanskom predsedniku

Преузмите андроид апликацију.