Почетна > Свет
Свет

Песков: Руски званичници нису говорили о употреби нуклеарног оружја

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је данас да руски званичници никада нису говорили о могућој употреби нуклеарног оружја, али и да се то питање потенцира на Западу.
Фото: Танјуг

„Сматрамо да су таква питања неприхватљива сама по себи, да не говоримо о таквим спекулацијама“, рекао је Песков одговарајући на питање да ли Русија гледа на употребу нуклеарног оружја као на могућу опцију, пренела је агенција ТАС С.

Портпарол Кремља је истакао да „у име Русије нико никада није спекулисао по том питању“.

„Спекулише се у европским престоницама и на другим местима, што подиже тензије у потенцијално опасном подручју, где је то неприхватљиво“, казао је Песков.

Портпарол Кремља није говорио ништа о садржају разговора између директора спољне обавештајне службе Руске Федерације (СВР) Сергеја Наришкина и директора америчке Централне обавештајне агенције (ЦИА) Вилијама Бернса.

„Не говорим о садржају разговора“, рекао је Песков, одговарајући на питање да ли је Бернс пренео неке конкретне поруке руској страни током разговора, пренела је РИА Новости.

Заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков рекао је претходно да су Бернс и Наришкин на састанку у Анкари разговарали о „осетљивим питањима“.

„Контакт између Бернса и Наришкина иницирала је америчка страна. Теме о којима се тамо разговарало биле су осетљиве природе. Дијалог се води, али није системског карактера,“ рекао је Рјабков за РТВИ.

Према његовим речима, Москва не жели да прекида односе са Вашингтоном, али ако Вашингтон одлучи да односи са Москвом им нису потребни, то ће се и десити.

Како је истакао, разговоре Наришкина и Бернса у Анкари иницирала је америчка страна.

Erdogan: Rusija i SAD razgovarali o nekorišćenju nukoružja

Преузмите андроид апликацију.