Почетна > Свет
Свет

Песков: Размена није прекретница у односима Русије и САД

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да размена трговца оружјем Виктора Бута за кошаркашицу Бритни Грајнер не претстављају прекретницу у окончању кризе у односима између Русије и САД и оценио је да су односи и даље у „жалосном стању“.
Фото: Wikimedia Commons/Пресс-служба Президента России

„Разговори су се тицали само размене и вероватно и није потребно извлачити спекулативне закључке да би то могао бити корак ка решавању тренутне кризе у нашим билатералним односима. Наши билатерални односи остају у истом жалосном стању“, рекао је Песков у захтеву за коментар дневног листа „Известија“ који је објављен данас, преноси ТАС С.

САД и Русија заменили су јуче на аеродрому у Абу Дабију кошаркашицу Бритни Грајнер која је била у затвору у Русији за руског трговца оружјем Виктора Бута, који је 12 година провео у америчком затвору.

Грајнер, која је два пута освојила златне олимпијске медаље, је 17. фебруара на московском аеродрому ухапшена због поседовања уља канабиса у пртљагу, које је забрањено у Русији.
Осуђена је 4. августа на девет година затвора.

Бут је 2012. године осуђен на 25 година затвора у САД због оптужби за заверу за убијање Американаца, набавку и извоз противваздушних пројектила и пружање материјалне подршке терористичкој организацији.

Velika Britanija, Italija i Japan započinju razvoj novog borbenog aviona

Преузмите андроид апликацију.