Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Пешић одабрао играче за Европско првенство, без Богдановића и Марјановића

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић саопштио је списак играча на које рачуна у другој фази квалификација за Светско првенство, као и за Европско првенство, објављено је на званичном сајту КСС.
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

На списку нема кошаркаша Атланте Богдана Богдановића, који се опоравља од операције колена, као ни искусног центра Бобана Марјановића, који је прошле сезоне имао малу минутажу у Даласу. На списку се нема ни Данила Анђушића и Немање Дангубића.

На списку се налазе 22 играча и то: Алекса Аврамовић, Немања Бјелица, Дејан Давидовац, Огњен Добрић, Марко Гудурић, Марко Јагодић-Куриџа, Огњен Јарамаз, Никола Јокић, Никола Јовић, Никола Калинић, Балша Копривица, Владимир Лучић, Вања Маринковић, Василије Мицић, Никола Милутинов, Немања Недовић, Алексеј Покушевски, Филип Петрушев, Душан Ристић, Бориша Симанић, Ален Смаилагић и Милош Теодосић.

Србија ће 25. августа играти против Грчке на домаћем терену, а три дана касније са Турском у гостима у другој фази квалификација за СП 2023.

Српски национални тим ће потом играти на Европском првенству, које ће бити одржано од 1. до 18. септембра. Ривали „орловима“ биће селекције Израела, Холандије, Финске, Пољске и Чешке.

Radanov u Spanulisovom Peristeriju

Преузмите андроид апликацију.