Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Пешић: Без њих не бисмо могли да саставимо репрезентацију

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић говорио је о ситуацији пред наставак квалификација за Светско првенство.
Фото: Танјуг/AP Photo/Darko Vojinovic

Црвена звезда и Партизан су одлучили да, упркос томе што је Евролига у току, своје играче ставе на располагању Пешићу.

Разговори су вођени још летос, а Пешић је открио детаље. „Ово све говорим зато што смо још тада нагласили, ако Партизан буде играо Евролигу, каква ће ситуација бити. Причали смо да ћемо да имамо проблеме за новембар и фебруар, јер не бисмо могли да рачунамо ни на Звезду, ни на Партизан. Сада смо дошли у ту ситуацију, да без тих шест-седам играча који су на списку не бисмо могли да саставимо репрезентацију“, рекао је Пешић за „Mozzart Sport“.

Водиће се разговори са московским ЦСКА око Дејана Давидовца и Николе Милутинова.

„Предстоје нам разговори са ЦСКА у понедељак. Тада ћемо дефинитивно знати да ли може нешто да се деси или не. Преговори трају, ситуација је у овом тренутку тешка и 99 одсто на њих нећемо моћи да рачунамо, упркос огромној жељи ЦСКА да нам изађе у сусрет. Урадили су све да се утакмица са Униксом одложи или помери, што досад ипак није било могуће. ЦСКА је желео да помогне, нашли смо чак и неколико варијанти како да се омогући одлагање дербија. Видећемо да ли ће нешто да се промени после састанка у понедељак“, додао је Пешић.

Пешић је направио паралелу између фудбала и кошарке.

„Волео бих заиста да могу, као Пикси Стојковић, да изађем пред јавност и кажем како идемо да победимо Португалију. Није ни он луд, да тако нешто говори без аргумената. Он зна да је у фудбалу тотално другачија ситуација, у поређењу са кошарком. Тачно се зна да сви фудбалери морају да се одазову националном тиму. Лично се радујем сваком успеху репрезентације и Пиксија, који је мој велики пријатељ. Он може да позове све играче, ја не“, истакао је Пешић.
Србија ће 11. новембра гостовати Великој Британији у Њукаслу, а три дана касније ће дочекати Турску у Београду.

Srpski bokseri osvojili sedam medalja na turniru u Mariboru

Преузмите андроид апликацију.