Кувари не стављају першун на јела само за декорацију. Он заправо има другу сврху. Знате ли који?

Требало би да га жваћете после оброка, посебно ако сте јели зачињену храну да бисте очистили зубе и уста.
Поред тога, першун такође помаже да се решите лошег задаха.
Першун садржи високу концентрацију хлорофила, који уништава бактерије у устима.
Почињу да се развијају након јела и изазивају лош задах.
Ова биљка може бити корисна и ако сте негде путовали и заборавили четкицу и пасту за зубе.
Узмите неколико гранчица свежег першуна и сажвакајте их да бисте „опрали“ зубе.
Препоручује се и за лечење анемије, за ублажавање менструалних болова, за снижавање крвног притиска и других стања.
Осим першуна, код непријатног задаха помажу свежа нана, босиљак и рузмарин.
Преузмите андроид апликацију.