Почетна > Бизнис
Бизнис

Пепко добија новог власника

Пољски малопродајни ланац „Пепко” ускоро ће добити новог власника због, како преносе медији, великих дуговања компаније „Штајнхоф”, у чијем власништву је 72 одсто ове трговине.
Фото: PrtSc/ANIA BUSZUJE/YouTube

Како преносе пољски медији, „Пепко” је последњих година био један од најбрже растућих непрехрамбених дисконтера у Европи.

Основан је 1999. године у Пољској, а у оквиру групе данас послују и ланци „Паундленд” и „Дилз”.

Како преносе пољски медији, још увек нема званичних информација о томе шта су планови трговца који послује на више од 3.200 локација широм Европе.

Компанија која послује у 20 европских држава у нашој земљи има 115 продавница и на овом тржишту се позиционирала као ланац који нуди производе по врло приступачним ценама.

У Србији су прве продавнице отворили пре две године и пре доласка на наше тржиште овај трговац је у регион Адрија ушао преко Хрватске, а онда и Словеније.

Иначе „Пепко” је према неким оценама најбрже растући европски трговачки ланац, чија је стратегија да нуди производе за породицу и домаћинство по ниским ценама.

Компанија има више од 3.000 продавница у 17 земаља, од Естоније до Бугарске, Италије и Шпаније, укључујући и више од 26.000 запослених.

Kaufland i Henkel rešili spor

Преузмите андроид апликацију.