Почетна > Свет
Свет

Пекинг: Због пораста оболелих од короне, уведене мере

У Пекингу су, због пораста броја новооболелих од короне, затворене продавнице, осим оних које продају најосновније артикле, као и ресторани, а одложена је и дозвола за извођење представа у једном од најстаријих и најпознатијих позоришта у кинеској престоници Јикианг, јавио је данас АП.
Фото: Танјуг/AP/Mark Schiefelbein

Кинеске надлежне службе саопштиле су данас да је забележено 24.263 нова случаја новооболелих од короне, од којих је 515 у Пекингу.

Велика већина новооболелих није имала ниједан симптом, навеле су здравствене службе.

Широм Кине су уведени карантини и друге строге мере контроле, а становницима Пекинга је саветовано да не напуштају куће, осим ако је то апсолутно неопходно.

Фото: Танјуг/AP/Andy Wong
Од среде је забрањен приступ елитном универзитету у Пекингу.

Људи који су били на пијаци на југоистоку Пекинга, где је откривен случај обољевања од короне стављени су у карантин у хотелу о свом трошку.

Позоришне представе је требало да се наставе 27. новембра, али су датуми за поновно отварање опет одложени.

Позориште Јикианг се налази у центру трговачког кварта Вангфуџинг, а првобитно је изграђено 1906. године, док се недавно преселило на садашњу локацију на осмом спрату тржног центра у којем се такође налазе продавнице и ресторани.

Јикианг је познат по представама пекиншке опере и других традиционалних уметничких облика, пренела је америчка агенција. Број заражених од короне у Кини је низак у поредењу са САД и другим великим земљама, али владајућа Комунистичка партија покушава да изолује сваки случај инфекције у оквиру стратегије нулте толеранције према корона вирусу, указује АП.

Lider Severne Koreje prvi put javno pokazao svoju ćerku (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.