Почетна > Србија
Србија

Патријарх: Српски народ има наду без обзира на тешкоће и искушења

Патријарх српски Порфирије изјавио је данас у интервјуу за РТРС да српски народ и данас, као и увек до сада, има наду без обзира на тешкоће и искушења кроз које пролази, истичући да је Божић празник наде, али и много више од тога.
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Говорећи о Србима на Косову и Метохији, патријарх је истакао да српском народу већ дуго није лако да живи на Космету, нарочито у последње време, али да је СПЦ увек уз свој народ.

„За нас је Косово завет, односно позив на врлину, на пуноћу и лепоту живота, позив на трагање и проналазак смисла постојања. Ништа природније нема него да будемо уз свој народ и да, када говоримо о Косову, молимо се за све људе који тамо живе“, истакао је патријарх.

Он је подсетио да се на Косову и Метохији налазе највеће српске светиње и манастири и да српски народ све док је тако треба да буде сигуран у извесност мира пре или касније.

Патријарх је рекао да иако су турбулентна времена осећа задовољство када може да оствари било коју врсту комуникације са свима који су са простора РС и БиХ, јер и сам вуче порекло из тих крајева.

Додао је да су му блиски и драги сви људи који живе у Републици Српској, без обзира на вероисповест и националност.

Патријарх је пожелео српском народу у РС да буду оно што јесу и да то на најбољи начин представљају и остварују.

Badnji dan na Kosovu i Metohiji: Građani žele zdravlje i mir

Преузмите андроид апликацију.