Почетна > Србија
Србија

Патријарх Порфирије поделио деци светосавске пакетиће

Патријарх Порфирије поделио је данас у Саборном храму Светог Саве на Врачару 3.000 светосавских пакетића ученицима првог и другог разреда београдских основних школа.
patrijarh porfirije
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Патријарх је поручио окупљеној деци да када хоће своју радост да поделе са другима дођу у храм. Да се сви заједно радују и подсетио их да је тај храм посвећен најдражем српском светитељу Сави.

„Ви знате да је Свети Сава још као дете, као што сте ви, заволео Бога и отишао да буде монарх да би се молио Христу, за своје родитеље и за читав свет. Он је показао да је најважнија оловка. Најважније слово и најснажније оружје, молитва, поручио је Порфирије. Додао да „све што ми не можемо Бог чини са нама и уместо нас“.

Такође, патрихарх је позвао децу на стрпљење, истрајност и молитву како би остварили своје циљеве.

„Важно је да када се молимо будемо стрпљиви и упорни те ћемо пре или касније добити одговор. Овде данас смо дошли да се молимо Богу али и Светом Сави. Који најбоље разуме наше радости и наше проблеме“ рекао је он.

Патријарх је навео да су деца вероватно пакетиће које су добили за Божић и Светог Саву потрошили због чега је одлучио да данас поново обрадује малишане новим поклонима.

Patrijarh srpski Porfirije u poseti Čikagu

 

Преузмите андроид апликацију.