Почетна > Србија
Србија

Патријарх Порфирије поделио божићне пакетиће најмлађима у храму Светог Саве

Патријарх српски Порфирије поделио је данас у крипти храма Светог Саве на Врачару божићне пакетиће малишанима из породица са више деце и деци без родитељског старања, саопштила је Српска православна црква.
Фото: Танјуг

Патријарх је том приликом истакао да је најсрећнији када се окуплљају у храму Светог саве и најрадоснији када је са децом јер од њих и он и сви одрасли могу и треба да уче шта значи када се воли Бог и други, најпре родитељи, браћа, сестре и пријатељи.

„Од вас се учимо љубави, а заједно са вама сви знамо да нас Бог све воли, а нарочито вас, децо. И кад год сте на било који начин тужни и нерасположени, кад имате утисак да вас они који су поред вас не разумеју, ви добро знате да вас не само разуме него и истински воли Бог, и то не било који Бог, него Бог који је постао дете, који се родио у пећини да би уверио и вас и све вас да и невоље, тешкоће, љутње и нерасположења јесу само тренуци у којима имамо могућност да осетимо да никада нисмо сами и да је Бог увек са нама. Бог је нарочито са вама и зато је наша радост велика, јер када смо са вама ми знамо да је Бог кроз вас и преко вас и са нама одраслима“, поручио је Порфирије.

Он је честитао Божић и благословио присутне.

Празнично даривање малишана организовало је Верско добротворно старатељство Архиепископије београдско-карловачке и управа храма Светог Саве уз помоћ хуманитарне организације „Наши Срби – Оур Сербс“ из Чикага на челу са председницом Кети Фенслоу.

У уметничком делу програма наступио је дечји хор „Славујчићи“ под управом сестара Марине и Марије Гобовић.

Свечаности су присуствовали и епископ ремезијански Стефан, свештеници храма Светог Саве, добротвори, волонтери, гости и многобројни малишани.

Ministar Vučević obišao pripadnike 126. brigade VOJIN

Преузмите андроид апликацију.