Почетна > Србија
Србија

Патријарх Кирил честитао Вучићу поновни избор за председника

Председник Србије Александар Вучић примио је и честитку патријарха московског и целе Русије Кирила поводом поновног избора на место председника Републике.
вучић
Фото: Pixabay/opsa

„На основу изражене воље грађана предстоји Вам да поново ступите на највишу државну функцију. Што представља доказ поверења и подршке коју су становници земље указали спољној и унутрашњој политици коју Ви спроводите. Народи Србије и Русије, уједињени православном вером, културом и традицијом. Спојени вишевековним везама братства, и у тешким историјским временима увек су спремно помагали један другом. Данас, у условима политичког и економског притиска без преседана на нашу отаџбину са стране, посебно ценимо подршку руководства и грађана Србије“, навео је руски патријарх.

Навео је и да Руска Православна Црква и Српска Православна Црква да дају велики допринос јачању пријатељских односа између људи и очувању заједничког духовног хришћанског наслеђа дају.

„Симбол нашег јединства и братске љубави представља осликавање Храма Светог Саве у Београду – бисера српског православља“, навео је Кирил. Који је Вучићу пожелео „душевну и физичку снагу, издашну помоћ Божију. Као и успех у предстојећем одговорном државном служењу, а читавом народу Србије, благостање и мир“.

Vulin: Srpski svet se stvara i Izetbegović tu ništa ne može

 

Преузмите андроид апликацију.