Почетна > Србија
Србија

Партнерство урбаног и руралног неопходно за опстанак села

Министар за бригу о породици Милан Кркобабић изјавио је данас да је за опстанак села Србије неопходно законски утемељети партнерство урбаног и руралног дела Србије.
село
Фото: WikimediaCommons

Кркобабић је на састанку са директорима регионалних развојних агенција из Србије и члановима Националног тима за препород села, рекао да је то законско утемељење основ за опстанак села. У складу са концептом који дефинише Лајпцишка повеља одрживих градова до 2030. године. Саопштило је ресорно Министарство.

Директорка Агенције за рурални развој Сремске Митровице Душица Павловић је рекла да је тај град до сада добио 22 куће. Да се нада да ту није крај.

Копредседник Националног тима за препород села Србије и председник Академијског одбора за село САНУ, академик Драган Шкорић истакао је значај науке, нових знања и технологија. Поновио да Академијски одбор за село стоји увек на располагању. За све стручне савете, помоћ и сарадњу на пројектима ревитализације села.

„Програми Министарства за бригу о селу евидентно враћају живот у сеоске средине. Радује ме што је реч о младим људима, који ће се у селима Србије бавити најразличитијим занимањима“. Рекао је члан Националног тима за препород села Србије и заменик председника комисије за доделу средстава за куповину сеоских кућа Милан Простран.

Sokobanja, dragulj turizma Srbije, dočekuje goste

 

Преузмите андроид апликацију.