Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Партизан обезбедио 600 места за навијаче Звезде на дербију Евролиге

Кошаркашки клуб Партизан саопштио да је после серије састанака и консултација са припадницима безбедносних служби, а у складу са препорукама базираним на оперативним подацима донео одлуку о одвајању дела трибине на Нивоу 400 у „Штарк арени“ за навијаче Црвене звезде, који буду имали улазнице за вечерашњи дерби меч 12. кола Евролиге.
Фото: ABA liga/Dragana Stjepanovic

Партизан ће бити домаћин првог „вечитог дербија“ са Црвеном звездом у историји Евролиге. Утакмица ће бити одиграна од 20.30 сати у „Штарк арени“. Навијачи Црвене звезде ће на располагају максимално имати 600 места.

„Навијачи Црвене звезде ће на располагању имати секторе од улаза 411 до 413. Изван тога, биће по један сектор тампон зоне који ће раздвајати присталице два клуба. Симпатизери Црвене звезде ће моћи да уђу на улаз са источне стране, одакле ће их службе безбедности испратити на Ниво 400“, саопштено је из Партизана.

„Црно-бели“ тврде да оперативни подаци безбедносних служби указују на могуће провокације навијача Црвене звезде.

„Партизан скреће пажњу да неко може да уђе у дворану носећи обележја ‘црно-белих’, док би испод њих носили обележја Црвене звезде. Ти провокатори ће имати циљ да убацивањем предмета у терен изазову немире и инциденте како би у очима Евролиге и читаве Европе приказали Партизан у лошем светлу и довели до великих казни за наш клуб. Службе задужене за безбедност ће све учинити да такве провокације које могу довести до озбиљних проблема у дворани са близу 18.000 људи, спрече. Овим путем Партизам упозорава све у дворани да ће безбедносне камере, као и припадници служба безбедности снимати сваки инцидент и да ће снимци виновника инцидената по потреби бити јавно приказани“, додају из Партизана.

„Црно-бели“ су позвали све навијаче Партизана да снимају евентуалне инциденте.

„Вечерашњи меч у хали где се очекује још једна рекордна посета у Евролиги представља озбиљан безбедносни изазов. За разлику од других клубова, који имају проблема да напуне троструко мање дворане и имају пуно места да по потреби одвајају секторе, Партизан има 11.500 власника сезонских улазница и готово пуну ‘Штарк арену’ на свакој евролигашкој утакмици. Одвајање сектора за малу групу присталица гостујућег тима се мора урадити пажљиво, како не би била нанета штета власницима наших сезонских улазница“, истичу из Партизана.

Партизан је позвао своје навијаче да се суздрже од било каквих увредљивих скандирања или убацивања предмета на терен.

„Уношење чврстих предмета није дозвољено и позивамо навијаче да не доносе ни метални новац, ни упаљаче. Улаз у дворану ће бити отворен у 17.30 часова, а прегледи ће бити детаљни

и у дворану неће ући нико док детаљно не буде прегледан. За сваки евентуални инцидент и најмање природе, сектори ће бити пражњени. Партизан позива све навијаче да срчано бодре црно-беле и да се суздрже од било каквих увредљивих скандирања или убацивања било чега у терен. Покажимо зрелост, покажимо да у сваком смислу припадамо елити европских клубова“, наводи клуб из Хумске.

Партизан истиче да је за навијаче Црвене звезде обезбеђено 600 места у „Штарк арени“.

„Обезбеђена су два сектора на Нивоу 400, на источној страни. У сврху безбедности навијача Црвене звезде и опште безбедности свих у хали, одвојено је четири сектора у којима неће бити присталица Партизана. Улаз на источној страни за гостујуће навијаче ће бити отворен у 17.30 сати и након 19 часова улаз неће више бити могућ. Забрањено је уношење транспарената и обележја гостујућег тима. Позивамо Црвену звезду да апелује на своје симпатизере да поштују ове инструкције и да вечерашњи меч протекне у најбољем могућем реду“, закључује се у саопштењу Партизана и додаје да ће бити рефундиран новац свима који не искористе карту за овај дуел.

Istorijski derbi u Evroligi: Duel „večitih“ u Štark areni premijerno za Evropu

Преузмите андроид апликацију.