Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Паркиралишта у близини центра Новог Сада која ће вам уштедети новац (ФОТО)

Треба вам паркинг место у близину центра Новог Сада, а желите да избегнете црвене и екстра зоне које су временски ограничене. Које су вам опције?
Фото: ЈКП Паркинг сервис

Увек можете тражити паркинг место у плавој зони у улицама као што су Шумадијска, Косовска, Стевана Милованова, Милоша Бајића, на Београдском кеју и осталим улицама у близини.

Ипак, уколико остајете већи део дана, плаћање у плавој зони (50 динара сат) може јако брзо да постане инвестиција у висини једног оброка и више.

Ако вам краћа шетња није проблем, у улицама као што су Стеријина, Хаџић Светића, Петра Кочића и појединим улицама у близини паркинг се не плаћа, али добро обратите пажњу где је паркирање дозвољено, као и да не стајете испред улаза, капија и на резервисана или места за особе са инвалидитетом.

Фото: Мапа паркинг зона у Новом Саду (ЈКП Паркинг сервис)
У близини центра постоје и четири паркиралишта на којима важе и дневне карте, чија је цена 95 динара за цео дан.

Једно такво налази се испред Дома Војске Србије на кеју, али не броји пуно места, па је могуће да ће вам за место овде бити потребно мало стрпљења.

Фото: PrtSc/Google Maps

Друго такво паркиралиште налази се у улици Дупана Васиљева, на ком постоји знатно више места, иако је мало удаљеније од самог центра.

Фото: PrtSc/Google Maps

Недалеко одатле је и паркиралиште између Шумадијске и Косовске улице, до објекта новосадске Топлане, на ком такође важи дневна карта, уз то да паркинг није обележ и простор није асфалтиран.

Фото: PrtSc/Google Maps

Последње паркиралиште са дневном картом у близини центра јесте паркинг код Трга Марије Трандафил, када се крене ка улици Николе Пашића.

Фото: PrtSc/Google Maps

На свим овим паркиралиштима слањем СМС поруке са вашим регистарским ознакама на број 8215 можете платити паркинг за тај дан.

То учините одмах по паркирању, јер од понедељка 15. јануара ЈКП „Паркинг сервис“ Нови Сад почео је са применом система електронске контроле наплате паркирања (Scan Car), које се врши из посебног аутомобила овог предузећа.

Вреди поменути да ће у ближој будућности паркиралиштима у близини центра Новог Сад бити придружене и две подземне гараже, једна код Бановине, а друга у Улици Модене, али још увек није познато која ће бити цена паркирања у поменутим гаражма.


Od danas na ulicama Novog Sada vozilo za elektronsku kontrolu naplate parkinga – pregleda i do 2.000 automobila za sat vremena, za „kaznu“ možete saznati na tri načina

Преузмите андроид апликацију.