Почетна > Србија
Србија

„Паркинг сервис“ поклонио наставна средства основним школама

Јавно-комунално предузеће „Паркинг сервис“ је уручило наставна средства основним школама са подручја зонског система паркирања, која су набавлјена новцем од плаћања паркирања на посебно обележеним ђачким паркинг местима.
Фото: Градске инфо

Овиме је, како је саопштио „Паркинг сервис“, свечано завршен шести циклус акције „Ђачко паркинг место“, а уједно започет и нови циклус предавања о саобраћају у оквиру акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“.

У холу ОШ „Ђуро Стругар“ на Новом Београду ове године су 33 београдске основне школе примиле од „Паркинг сервиса“ донацију наставних средстава, којима се унапређује процес наставе.

У овогодишњем циклусу акције ученици и њихове школе добили су 19 интерактивних табли, 35 пројектора, два рачунара са мониторима, шест мултифункционалних штампача и један разглас.

Сваке године директори школа се изјашњавају које наставно средство им је неопходно, „Паркинг сервис“ га набавлја од новца прикуплјеног од плаћања паркирања на ђачким паркинг местима и затим донира школи.

Директорка Основне школе „Ђуро Стругар“ Ана Лазаревић, као домаћин овогодишње свечаности, пожелела је добродошлицу својим колегама и присутним гостима и захвалила „Паркинг сервису“ на донацији.

Она је напоменула да је њена школа тек две године обухваћена акцијом „Ђачко паркинг место“, да је прошле године донацијом добила разглас, а ове интерактивну таблу и пројектор и похвалила акцију, захвалјујући којој школе из године у годину унапређују квалитет наставе.

В. д. директора ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић истакао је да се сваке године са проширењем зонског система, повећава и број школа које добијају донацију а подсећа да се „„Паркинг сервис“, као друштвено-одговорно предузеће, кроз акцију „Ђаци вас моле, успорите поред школе“, већ 16 година брине о безбедности најмлађих“.

„Читава једна генерација младих лјуди је стасала учећи од „Паркинг сервиса“ како да безбедно дође од куће до школе и они сада завршавају факултете. Кроз акцију „Ђачко паркинг место“ донирамо наставна средства основним школама и на тај начин подижемо квалитет наставе. За претходних шест година донирали смо више од 90 интерактивних табли, 130 пројектора, по 25 рачунара, штампача и разгласа и другу опрему која је школама била најпотребнија“, рекао је Чупковић.

На предавањима у оквиру акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“, ђаци прваци београдских основних школа од 2007. године уче основна правила понашања у саобраћају.

Акцијом су обухваћене све основне школе на територији Београда, а кроз едукацију ће ове године проћи 17.320 ђака првака, највише од како је акција покренута.

Velika svetska tehno zvezda „Deboran De Luca“ 17. decembra u Beogradu

Преузмите андроид апликацију.