Ако немате времена да свакодневно узимате свеже поврће, добро је знати како га чувати. Ово се посебно односи на поврће попут парадајза, које лако губи свежину.
Ако не једете парадајз када је најсвежији, ово поврће може брзо да постане неукусно. Стога, обратите пажњу на трикове уз помоћ којих ће бити подједнако укусно и свеже.
За оптималан квалитет и укус, држите свеж парадајз на кухињском пулту или у остави на собној температури. Ово правило важи посебно ако купујете незрео парадајз.
Након што сазре, размислите о томе да га преместите у фрижидер, у зависности од тога када планирате да га једете. Ензим који парадајзу даје укус престаје да се производи када је температура ниска.
Штавише, ниска температура деградира сваки укус који парадајз већ има и узрокује ширење воде у њему. Иако не можете да видите овај процес, он ће створити брашнасту текстуру када га загризете.
Такође, препоручује се да га држите са стабљиком окренутом нагоре. Подручје око стабљике је најмекши део парадајза, па ако га оставите да лежи на овом делу, формираће се пеге.
Ако имате друге производе на кухињском пулту, обратите пажњу на воће и поврће које не смете да чувате заједно. Ако ставите парадајз поред банана, могли бисте убрзати процес зрења.
Као и са свим воћем и поврћем, после сечења парадајза, најбоље је да га поједете што је пре могуће, али ако треба да чувате исечен парадајз, умотајте га чврсто у пластичну фолију да спречите губитак превише влаге.
Као такви, могу да остану у фрижидеру до два дана.
Преузмите андроид апликацију.