Почетна > Свет
Свет

Папа Фрања по изласку из болнице одржаће данас службу на Тргу светог Петра

Дан након изласка из болнице, папа Фрања ће данас одржати предускршњу службу на Цветну недељу, посвећену дану када се Исус Христос тријумфално вратио у Јерусалим.
службу
Фото: Танјуг/Maurizio Brambatti/Pool Photo via AP

Папа је у среду примљен у римску болницу Гемели због респираторних тегоба, а касније му је дијагностикован бронхитис, подсећа се у извештају BBC-a.

Након што је у суботу напустио болницу, 86-годишњи папа се нашалио и рекао „још сам жив“.

„Само сам осетио слабост, али нисам се уплашио. Још сам жив“, рекао је папа Фрања, а пренела је италијанска новинска агенција Анса.

Након што је отпуштен из болнице, папа је виђен како се осмехује и маше верницима, а онда је изашао из аута да разговара са окупљеним народом.

Уместо према резиденцији поглавара римокатоличке цркве, папин аутомобил је кренуо према Ватикану и зауставио се код базилике Санта Марија Мађоре где је папа Фрања хтео да се помоли, а када је изашао после молитве, људи на улици су аплаудирали и клицали „Живео папа“.

Аутомобил римског понтифа је потом кренуо, али се убрзо поново зауставио, јер је папа желео да подели чоколадна ускршња јаја полицајцима који су били у пратњи његовог возила, пренела је новинска агенција АП.

Papa Franja u bolnici na ranije zakazanim pregledima

Преузмите андроид апликацију.